Jump to content
Kes

[ECLIPSE Roleplay Lietuva] Roleplay Gidas

Recommended Posts

952866111_eclipseLT.png.5ee601b23b5ddb42d50995a5232d821b.png

ECLIPSE Roleplay Lietuva: Roleplay Gidas 
Parašė: ECLIPSE Roleplay Lietuva Administracijos komanda

 

Šis serverio gidas išmokys visus žaidėjus roleplay žaidimo pagrindus ir nukreipia žaidėjus į veikėjų žaidimo sėkmę. Visas šis gidas yra pagrįstas naujausia taisyklių knyga, išleista 2019 m. Kai serverio taisyklės bus atnaujintos, šis roleplay gidas bus tai pat atnaujintas.

 

Kas yra Roleplay?

Roleplay yra scenarijų atlikimas, kurie gali nutikti veikėjo požiūriu. „Eclipse Roleplay“ roleplay atlikimo galimybės yra begalinės. Galite vaidinti kaip policijos pareigūną, gangsterį ir dar daugiau! Yra keletas apribojimų, tačiau šie apribojimai taikomi tam, kad roleplay žaidimo patirtis būtų geriausia, kaip tik gali būti. Kai kurie iš šių apribojimų apima teroristų, dievų ar superherojų vaidmenis.

Prieš pradėdami žaidimą, pagalvokite apie veikėją (-us), kurį vaidinsite. Pagalvokite apie jų kilmę, šeimos gyvenimą, išsilavinimą, socialinę grupę, amžių, rasę ir asmenybės tipą. Rinkdamiesi savo veikėjo vardą įsitikinkite, kad vardas nebūtų populiaraus išgalvoto veikėjo ar garsaus asmens vardo. Veikėjų vardai taip pat neturėtų būti tyčiniai pokštų pavadinimai. (Pvz., Tomas Hawkas, Tomas Labas, Osvaldono Žmona ir kt.)

 

Bendros Roleplay Sąlygos

In-Character:

IC reiškia in-character. Jei žaidžiate žaidimą ir naudojate VOIP ar teksto RP, visada turite vaidinti savo veikėjo mintis, jausmus ir asmenybę. Jokiomis aplinkybėmis niekada neturėtumėte kalbėti apie savo tikrąjį gyvenimą VOIP ar teksto pokalbiuose. Yra daugybė komandų, padedančių atlikti roleplay. Šios komandos apima, bet neapsiriboja, /radio, /shout, /me ir /do. Niekada nenaudokite simbolių, santrumpų ar jaustukų kalbėdami IC pokalbiuose. Rašytinius pokalbius turėtumėte vertinti taip, kaip kalbėtumėte balsu.

 

Out-Of-Character:

OOC pasilieka viskas už jūsų veikėjo ribų. OOC tai bet koks reikalingas susišnekėjimas tarp žaidėjų kuris nesusijes su in character. Bet kur žaidime jūs turėtumėte vengti Out-of-character pokalbių kuo daugiau, nebent tai netrugdo rolepayint. Priimtinas out-of-character naudojimas būtų kaip pavizdys paklausti žaidėjo ar jis sutinka atlikti intymų roleplay, arba pranešti, kad jūs dabar negalite roleplayinti nes turite reikalų realiame gyvenime.

 

Non-Roleplay:

Non-Roleplay yra terminas, naudojamas apibūdinti nerealiems įvykiams ar veiksmams, kurie kenkia kitų veikėjų žaidimo patirčiai arba yra nerealūs. Dažnas to pavyzdys būtų sportinis ar super automobilis, norint trankytis į kitas transporto priemones. Tai laikoma non-roleplay, nes tai labai nerealus veiksmas. Roleplay yra skirtas daryti viską kuo tikroviškiau. Kitas pavyzdys būtų naudoti serverio darbų transporto priemones nusikaltimams daryti, o ne realiam darbui.

 

Metagaming:

Metagaming gali būti naudojamas apibūdinti daugybę skirtingų dalykų. Bendras šio termino apibrėžimas yra naudojimas OOC informacija savo paranšumui IC. Kai kurie metagamingo pavyzdžiai yra tokie: „OOCly“ kalbėjimasis per VOIP, jūsų buvimo vietos perdavimas per discord ar bet kurią kitą programą, kai esate apiplėšiamas, asmeninės žinutės draugui apie jūsų buvimo vietą ir t.t. Vienintelį dalyką, ką jūs galite parašyti ar pasakyti savo draugui, tai paprašyti jo prisijungti prie žaidimo, tačiau visi kiti įvykiai, kurie įvyks žaidime, turi įvykti „ICly“.

Tarkime, kad jums pasako per discord žinutę, kad jūsų draugas buvo sulaikytas policijos. Jūsų veikėjas šios informacijos nežinotų, nes apie tai buvote informuoti OOC laikmenoje. Net pasiūlymas kažkam žaidime, kad tavo draugas gal yra sulaikytas policijos, gali būti laikomas metagamingu.

 

Powergaming:

Powergaming sąvoka apibūdina priverstinį kitų žaidėjų roleplay, nesuteikiant jiems galimybės atlikti veiksmų ar pasipriešinti. Kitaip tariant, kuomet žaidėjas praranda veikėjo laisvą valią dėl kito žaidėjo veiksmų, greičiausiai žaidėjas naudoja powergaming. Netinkamai naudojamos /me, /do komandos, tai kai asmenys rašo melaginga informacija naudojantis šiomis komandomis.

 

Deathmatching:

Deathmatching sąvoka apibūdina kito žaidėjo užpuolimą ar nužudimą, kuomet Jūsų veikėjas neturi tam pagrindo ar svarbios priežasties veiksmams atlikti. Deathmatching kategorijos:

  • Mercy killing:
    • Mercy killing tai yra deathmatching ir non-roleplay tipas, kuris apibūdina pašauto ar kitaip sužeisto žaidėjo nužudimą, siekiant greitesnės mirties. Tokie veiksmai gali būti traktuojami kaip deathmatching klasės nusižengimas už kurį bus skiriamos nuobaudos. Jeigu žaidėjas prašo būti nužudytas (OOCly ar ICly), žaidėjas pažeidžia non-roleplay taisyklę.
       
  • Revenge killing:
    • Revenge killing pažeidžia tiek New life rule, tiek deathmatching taisykles. Revenge killing sąvoka apibūdina kito žaidėjo nužudimą, dėl to, kad kitas žaidėjas kiek anksčiau nužudė Jus. Dėl New life rule Jūsų veikėjas praranda atmintį apie įvykius, dėl kurių jis žuvo, taip pat žudiko tapatybę, bei faktą, kad veikėjas buvo žudiko nužudytas.
       
  • Vehicle deathmatching:
    • Vehicle deathmatching sąvoka apibūdina tokią deathmatching formą, kuomet transporto priemonė yra naudojama kaip ginklas, neturint tam svarbios priežasties arba naudojant transporto priemone kaip ginklą  netinkamai. To pavyzdys būtų policijos pareigūno taranavimas, vien tik dėl to, kad jis yra policijos pareigūnas. Transporto priemonės panaudojimas kaip ginko turi būti Jūsų paskutinis variantas. Vehicle deathmatching yra viena sunkiausiu deathmatching nusižengimo formų.
       
  • Kill on sight (KOS):
    • Kill on sight sąvoka yra naudojama norint apibrėžti tokį scenarijų, kuomet Jūs nužudote arba užpuolate kitą žaidėją, nesinaudojant jokia roleplay forma. Kill on sight yra leidžiamas tik tuomet, kai Jūs puolate žaidėją, kuris anksčiau, per 3h, sukėlė pavojų Jūsų veikėjo sveikatai, jeigu nėra pažeidžiama New life rule taisyklė (KOS negalioja, jeigu taikotės į teisėsaugos pareigūnus, dėl nutaikyto ginklo, prieš Jūsų veikėją), taip pat jeigu buvo pasikėsinta į Jūsų draugo ar bendražygio gyvybę ir jūs esate to liudininkas. Visuomet privalote turėti svarbią priežastį nužudimui atlikti, taip pat IC ir OOC įrodymus, savo veiksmams patvirtinti.

 

New Life Rule:

New Life Rule (NRL) sąvoka teigia, kad kuomet Jūsų veikėjas miršta, jis pamirštą veiksmus, privedusius prie mirties, savo žudiko tapatybę, bei priežastį, dėl kurios buvo nužudytas. New Life Rule visus žaidėjus įpareigoja vengti bet kokio susidurimo su veikėjais, kurie dalyvavo žūties roleplay arba apie tai žino. Privalote palaukti bent trisdešimt (30) minučių prieš sugrįžtant į vietą, kurioje žuvote (negalioja valstybinių įstaigų pareigūnams, jeigu šie žuvo savo būstinėje). Žaidėjams yra draudžiama mėginti susigrąžinti prarastą turtą (įskaitant valstybinių įstaigų pareigūnus).

 

Roleplay Logging:

Roleplay Logging arba Combat Logging yra terminai, skirti apibūdinti žaidėjus, kurie atsijungia arba eina AFK, kuomet yra įtraukti ar dalivauja aktyviame roleplay. Jeigu Jūsų žaidimas netikėtai išsijungia, turite kuo skubiau prisijungti atgal į žaidimą, bei apie tai informuoti kitus žaidėjus, su kuriais vyko roleplay. Rekomenduojama visuomet turėti ir pateikti įrodymus apie įvykusius nesklandumus, dėl kurių buvote atjungtas iš žaidimo, jeigu nutiktų taip, kad būtumėte apskųstas.

No Crime Zone:

No Crime Zone (NCZ) yra terminas ir taisyklė,  apibūdinanti saugias serverio zonas, kuriose negali būti vykdoma jokia nusikalstama veikla, neatsižvelgiant į situaciją ar priežastį. Šios zonos žaidime taip pat yra pažymėtos,  kairiajame apatiniame kampe, virš gatvės pavadinimo. Norėdami pasitikrinti ar esate No Crime Zone, galite naudoti /ncz komandą, tačiau administratorius visuomet pasilieka teisę nustatyti, ar Jūs esate No Crime Zone. Per No Crime Zone Jūs galite bėgti nuo teisėsaugos pareigūnų, tačiau teisėtų pareigūnų nurodymų nevykdimas  pažeidžia NCZ taisyklę.

Sarašas vietų, kuriose yra draudžiama užsiimti nusikalstama veikla:

  • Vidus, teritorija ir kvartalas, kuriame yra Los Santos Policijos Departamentas;
  • Vidus, teritorija ir kvartalas, kuriame yra Los Santos Greitosios Medicininės Pagalbos Centras;
  • Vidus, teritorija ir kvartalas, kuriame yra bet kuris bankas;
  • Vidus, teritorija ir kvartalas, kuriame yra Tequila-la pokerio baras;
  • Vidus ir teritorija, kurioje yra Yellow Jack Inn baras;
  • Oro uosto keleivių išėjimo vietą (naujų žaidėjų atsiradimo vieta);
  • Regitros stovėjimo aikštelė;

Žaidime yra script’as, kuris Jus įspėja apie esamą No Crime Zone, neleidžia kitiems žaidėjams įsilaužti į Jūsų transporto priemones, naudoti komandų siejamų su plėšimais, tačiau programa nensusako ar Jūs pažeidžiate NCZ taisyklę, tai gali atlikti administratorius savo nuožiūra. Script’o tikslas nėra Jus informuoti apie NCZ, o užkirsti kelią kitiems žaidėjams sulaužyti taisyklę. Pavyzdžiui, jeigu Jūs apvoginėjate žaidėja ant No Crime Zone ribos, programa gali Jūsų neinformuoti, kad Jūs esate No Crime Zone, tačiau tai neatleidžia nuo atsakomybės, jeigu bus pažeista NCZ taisyklė.

 

 

Roleplay Komandos

/me, /ame, /my, /amy:

Šios grupės komandos yra skirtos nusakyti veiksmams, kurie nutinka Jūsų veikėjui. Žaidime /me ir /my bus matomi teksto lauke, viršutiniame kairiajame ekrano kampe. /ame ir /amy bus matomi kitiems žaidėjams virš Jūsų veikėjo galvos ir Jums, ekrano apačioje. Kad tekstas atrodytų gerai, venkite naudoti didžiųjų raidžių ir apie save kalbėkite trečiuoju asmeniu. 

Kad išvengti Powergaming taisyklės pažeidimo, /me, /ame, /my ir /amy komandatas privalote naudoti taip, jog kitas žaidėjas turėtų galimybę atsakyti į roleplay, jeigu to reikalauja situacija.

 

Tinkamo /(a)me naudojimo pavyzdžiai: 

  • /me nusega antrankius nuo diržo ir mėgina jį surakinti;
  • /me draugiškai ir šiltai nusišypso;
  • /me nuo nugaros nusiima AK-47 ir nusitaiko į Kristoferio galvą;

Netinkamo /(a)me naudojimo pavyzdžiai: 

  • /me priverstinai sustabdo, apieško ir parverčia Melisa ant žemės;
  • /me mano kad tavo veikėjas yra kvailas;
  • /me sulaužo žmogui kairę koją;
  • /me suima už penio (visuomet pasitikslinkite ar kiti žaidėjai sutinka su seksualinio turinio roleplay);

Taisyklingas roleplay: 

  • /me mėgina pagriebti Melisa iš nugaros /do ar pavyko?;
  • /me mėgina paguldyti Melisa ant žemės /do ar priešinasi?;
  • /me mėgina spardyti Melisa, kuomet ši guli ant žemės /do ar sėkmingai?;
  • Tinkamo /me panaudojimo antrajai situacijai nėra, kadangi psichologinis /me ir /do komandų naudojimas nėra leidžiamas;
  • /me bando pagriebti žmogaus koją ir ją sulaužyti /do ar man pavyko?;

Tinkamo /(a)my naudojimo pavyzdžiai: 

  • /my piniginė iškrenta iš kyšenės ant žemės;
  • /my visos automobilio padangos yra kiauros;
  • /my telefono garsas būtų išjungtas;

Netinkamo /(a)my naudojimo pavyzdžiai: 

  • /my bando surakinti žmogu;
  • /my ginklas iššauna ir iškarto nužudo žmogu;
  • /my galva galvoja, kad galvos nebėra;

/do:

Ši komanda yra naudojama apibūdinti veiksmams, vykstantiems aplink jus, konkrečioms roleplay detalėms nusakyti. Šios komandos naudojimas itin pagyvina roleplay. Dažniausiai ši komanda yra naudojama kartu su /me komandos veiksmai, siekiant išvengti powergaming. 

Tinkamo /do naudojimo pavyzdžiai: 

  • Jūs esate sužeistas. Pas Jus atvyksta medikas. Medikas pradeda pirmosios pagalbos roleplay naudodamas /me ir /do. Tuomet medikas, naudodamas /do, Jūsų paklausia, kokius Jūsų sužeidimus jis gali matyti. Tinkamas atsakymas į mediko /do būtų: /do sunkus nubrozdinimas.
  • Jūs savo ofise laukiate žmogaus, atvykstančio į pokalbį, dėl darbo Taxi kompanijoje. Jau anksčiau Jūs atlikote roleplay, kurio metu ant savo darbo stalo padėjote kortele su savo vardu. Žmogus atvyksta ir užeina į ofisą. Jūs norite, kad jis matytų Jūsų vardą, kuris yra parašytas ant kortelės. Tinkamas /do komandos panaudojimas būtų: /do ant stalo matote kortelę, kurioje parašytas Matas Purma.

Netinkamo /do naudojimo pavyzdžiai: 

  • /do mano veikėjas mano, kad tu esi kvailas;
  • /do aš vairuoju;
  • /do pareigūne, aš nieko blogo nepadariau;

 

Veikėjų bendravimas

Bendraudami su kitais veikėjais, turite visuomet laikytis kuo geresnių roleplay manierų. Visuomet vadovaukitės žinynu, kurį rasite žemiau. Toliau rasite keletą, dažniausiai sutinkamų, roleplay scenarijų.

 

Susipažinimas su nauju asmeniu:

Kai sutinkate kitą veikėją, niekada nevadinkite jo pagal ID kuris yra virš galvos. Tai yra out-of-character forma, kuri padeda administratoriams surasti taisyklių pažeidėjus.

 

Norėdami sužinoti kieno nors vardą, Jūs tai turite atlikti naudodami roleplay ICly. Žemiau yra keletas situacijų, kuomet du nepažįstami veikėjai susitinka pirmą kartą.

 

Deramas susipažinimo scenarijus

1 veikėjas: Sveiki! Kaip laikotės?

2 veikėjas: Ačiū, gerai. Kaip Jūs?

1 veikėjas: Tiesiog puikiai! Aš nemanau, kad mes esame anksčiau susitikę, sakykite prašau, koks yra Jūsų vardas?

2 veikėkas: Mano vardas yra Maiklas, o Jūsų?

1 veikėjas: Vera, malonu susipažinti.

1 veikėjas: /me draugiškai ir šiltai susišypso.

2 veikėjas: /me asmuo taip pat nusišypso.

2 veikėjas: Na, man jau laikas. Buvo malonu susipažinti. Sėkmės!

 

Nederamas susipažinimo scenarijus

 

1 veikėjas: Parodyk man savo pažymėjimą. <- Toks elgesys yra netinkamas ir nerealistiškas, nes niekas nebėgioja ir neprašo parodyti pažymėjimo.

2 veikėjas: Dabar tu savo parodyk. <- Vėlgi, taip elgtis nepridera, kadangi yra vystomas labai skurdus roleplay scenarijus.

1 veikėjas: K, čiau, lol. <- Tai yra netinkamas elgesys, kadangi sutrumpinimus naudoti bendraujant  ICly tekstu yra draudžiama.

 

Rasistinės pastabos:

Jūsų veikėjas gali būti rasistas, bei išsakyti rasistines pastabas, tačiau pokalbiui vykstant OOC, tai yra griežtai draudžiama ir už bet kokį, rasizmą propoguojantį veiksmą bus skirtos atitinkamos nuobaudos. Jeigu asmuo, su kuriuo atliekate roleplay, naudodamas OOC išreiškia nepasitenkinimą, liaukitės replikuoti situaciją rasizmo tema. Prašome gerbti save ir kitus.

 

Jeigu esate stabdomas:

Jeigu Los Santos Policijos Departamento pareigūnai pastebi, kad Jūs viršijate greitį arba kertate sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, Jūs rizikuojate būti sustabdyti. Esant reido ar eismo patikrinimo situacijai, privalote išlaikyti aukštą roleplay lygį. Jūsų veikėjas neturi teisės erzinti ar kitaip specialiai traukti policijos pareigūnų dėmesį, kadangi tai prieštarauja serverio taisyklėms. Jeigu atliekamo reido metu neturite ko slėpti, sakyti, jog vežatės krūvą narkotikų nėra tinkamiausias sprendimas. Tas pats galioja ir kitiems, melaginkiems teiginiams.

Žmonės dažnai mėgsta naudoti OOC priemones pasiginčyti su policijos pareigūnais, jeigu mano, kad jų sprendimas buvo netinkamas arba suklydo atlikdami veiksmus. Nepamirškite, jog tai yra žaidimas ir viskas kas vyksta jame, turi ten pat ir likti. ICly dalykai turi likti žaidime ir nepersikelti į OOC platformas.

 

Bendravimas su medikais:

Jeigu nutiks taip, kad Jums prireiks medicininės pagalbos, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 911 ir prašykite medikų. Kuo tiksliau dispečeriui apibūdinkite problemą ir negalavimus. Pasakymas, jog “aš mirštu” netinka, nes techniškai Jūs tik prarandate samonę, taip pat kaip ir frazė “aš sužeistas”, kadangi tai nesuteikia medikui reikiamos informacijos, tolimesniam roleplay. Stenkitės būti kuo detalesni ir būtinai išlikite IC. Kuomet medikai atvyksta, nupasakokite jiems savo sužeidimus naudodami /do komandą. Sekite pokalbį teksto lauke, nes medikas uždavinės klausimus bei prašys leidimų, veiksmams atlikti. Kuomet būsite pristatytas į ligoninę ir gavęs Jums reikiamą pagalbą, padėkokite medikui. Palikę ligoninę, nestoviniuokite ant privažiavimo ir priėmimo, kad netrukdyti aptarnaujančiam personalui.

 

Bendravimas su mechanikais:

Jeigu norite savo transporto priemonę modifikuoti arbi ji sugedo, Jums reikia kreiptis į bet kurį, šiuo metu veikianti autoservisą. Prisiparkuokite į tam skirtas vietas ir laukite, kol vienas iš mechanikų prie Jūsų prieis. Kuomet būsite paklaustas, kuo Jums galima padėti, stenkitės atsakyti detaliai ir aiškiai. Jeigu Jums reikia remonto paslaugų, nupasakokite mechanikui automobilio įdaužas ar problemas naudodami /do komandą. Jeigu norite modifikuoti ir pakeisti transporto priemonės  parametrus, leiskite mechanikui atsisėsti į Jūsų automobilį, kad šis, panaudojęs /modview komandą galėtų matyti pageidaujamus pakeitimus. Priimkite mechaniko atsiųstą sąskaitą naudodami /me ir /do komandas. Palaukite, kol jums bus suteikta paslauga. Tuo tarpu galite susipažinti su aplinkiniais ar stebėti mechaniko vykdoma roleplay. Atsiėmus transporto priemonę, padėkokite mechanikui ir važiuokite toliau!

 

Bendravimas su gaujomis:

Naturalu, kad žmogus, būdamas grupėje bendraminčių, jausis nepažeidžiamas. Rekomenduojama nesivelti į konfliktus, su gaujų nariais, kadangi galite suerzinti ir kitus gaujos narius, o tai gali pakenkti tolimesniam Jūsų veikėjo gyvenimui ir gerovei.

Nesvarbu ar Jūs esate policijos pareigūnas, civilis, valstybinės įstaigos tarnautojas ar kitos gaujos narys, esant konfliktinei situacijai tarp Jūsų ir didelės grupės nusikalstamo pasaulio narių, privalote apsimesti įbaugintais, kad išlaikyti aukštą roleplay lygį.

 

Vagystės:

Scenarijuje, kuriame Jūs esate plešiamas vieno ar kelių asmenų, visuomet privalote būti išsigandę ir paklusti banditų nurodymams, jeigu prieš Jus yra naudojamas ginklas, kad nepažeisti Fear-RP taisyklės. Jeigu sugebate iš esamos situacijos išsisukti, naudodami tinkamą roleplay, tai atlikti galite. Kitu atveju, geriausia yra plėšikams duoti tai, ko jie reikalauja.

 

Nusikalstamas roleplay

Nusikalstamas roleplay yra turbūt viena populiariausių roleplay formų. Atliekant nusikalstamą roleplay, Jūs galite naudoti daugybę komandų, palengvinančių roleplay ir suteikiančių jam realumo. Komandas galite rasti mūsų oficialiame komandų sarašę. Atlikdami nusikalstamą roleplay, visuomet įsitikinkite, kad viską atliekate tinkamai ir vadovaujatės serverio taisyklėmis. Pasirūpinkite, kad visi žaidėjai būtų patenkinti Jūsų rolelpay, o ypač tie, kurie atlieka aukos rolę.

 

Valstybinių įstaigų darbuotojų roleplay

Jeigu dirbate bet kurioje valstybinėje įstaigoje, Jums yra griežtai draudžiama išeiti AFK ilgesniam, nei 5 minučių laikotarpiui, užsiimti nusikalstama veikla ar naudotis įstatymų spragomis. Šių taisyklių nepaisymas gali užtraukti atsakomybę būti pašalintam iš įstaigos darbuotojo pareigų arba net administratoriaus nuobaudas. Tarnybinis transportas gali būti naudojamas tik darbo reikalais.

 

Svarbi informacija

Šiame serveryje Jūs sutiksite tiek itin puikius, tiek prastesnius roleplay žaidėjus. Dalis jų gali turėti blogų ar net kenksmingų ketinimų. Pastebėjus tokį žaidėją, ar bet kokį taisyklių pažeidėją, Jūsų pareiga yra apie tai pranešti naudojant /report komandą arba forume Žaidėjų Nusiskundimai.

 

Roleplay turi būti smagus užsiėmimas, kuriam retkarčiais gali kenkti kiti žaidėjai savo roleplay arba net pastoviais skundais, mintis reiškiant OOC. Visuomet rekomenduojame problemas spręsti IC ir išlikti žaidime. OOC naudojame tik kritinėse situacijose, kadangi tai smarkiai trukdo ir nutraukia roleplay.

 

Prižiūrėkite savo personažą kaip tikrą žmogų. Gerbkite kitus asmenis bei jų turtą taip pat, kaip ir realiame gyvenime. Taip pat Jūsų veikėjas privalo vertinti savo gyvybę, stenkitės kuo mažiau susižeisti. Gerbdami save ir kitus, mažiau laiko praleisite laukdami medikų ar tvarkydami transporto priemonę. Taip nešvaistysite laiko ir galėsite ilgiau mėgautis roleplay.

 

Pradėti gali būti šiek tiek sudėtinga, nes reikės pačiam atrasti geriausiai apmokamus darbus ir veiklas. Kuo daugiau informaciją rinksite patys ir domėsities, tuo greičiau pažinsite miestą ir jo apylinkes. Nedvejokite prašyti pagalbos Jus supančių žaidėjų. Jeigu elgsitės gražiai, sutiksite daugybę žaidėjų, pasiryžusių Jums padėti ar nukreipti teisinga linkme.

 

Užsiimdami roleplay būkite kūrybiški! Nupasakoti kiekvieno veiksmo itin detaliai nėra būtina, tačiau jeigu taip elgsitės, tuomet išvystisite originalius ir įdomius roleplay scenarijus. Sukurkite įdomų personažą, kad kiti, Jus supantys žaidėjai galėtų Jumis domėtis, kartu užsiimtu roleplay bei semtusi iš Jūsų žinių. Tokie dalykai kaip užsegamas saugos diržas ar kiti veiksmai, atliekami naudojant /do komandas gali pagyvinti Jūsų atliekamą roleplay.

 

Jeigu sutiksite naują, ar bet kurį kitą žaidėją, kuris roleplay užsiima netinkamai, visuomet stenkitės jiems padėti, pamokyti. Nesimėtykite skundais ar kitais grasinimais, juk tik konstruktivi kritika yra raktas į sėkmę. Pasinaudokite OOC bendravimu, siekdami pamokyti tinkamo elgesio, parodykite deramą pavyzdį. Juk kažkada mes visi serveryje pradėjome nuo nulio, tačiau reikia suprasti, kad ne visi vienodai mokosi, supranta ir įsisavina informaciją. Su kitais žaidimo dalyviais stenkitės elgtis kantriai ir pagarbiai!

 

Išvada

Tikimės, kad perskaitę šį gidą, išmokote ar sužinojote naujos ir naudingos informacijos. Jeigu Jums prireiks pagalbos ar atsakymų į rūpimus klausimus, visuomet drąsiai kreipkitės į ECLIPSE Roleplay Lietuva administracijos komandą! Susisiekti su personalu yra daugybė būdų, štai keletas jų: aš turiu klausimą skiltis discordo serveryje, forumo skiltis Techninių Problemų Pagalba, žaidimo komanda /report.

Prisiminkite perskaityti oficiales serverio taisyklės, kad suprastumėte ir susipažintumėte su visa, Jums reikalinga informacija:

https://forum.eclipse-rp.lt/index.php?/forum/39-eclipse-lietuva-serverio-taisyklės/

Kreditai : @Redzas96

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and our Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.